Πανελλήνιο Συντονιστικό Φοιτητών & Αποφοίτων Τ.Ε.Ι. : Ενημέρωση για την πορεία αντιστοίχισης των πτυχίων


Επιγραμματικά:
  • Oι τριάντα και πλέον Επιστημονικοί και Επαγγελματικοί Φορείς Πτυχιούχων και Φοιτητών του Ανώτατου Τεχνολογικού Τομέα κατέθεσαν αίτημα για επείγουσα συνάντηση τόσο προς τον Πρωθυπουργό της χώρας όσο και προς το Υπ. Παιδείας το αίτημα συνοδεύονταν από την επίσημη πρόταση των Φορέων για την αντιστοίχιση των πτυχίων Τ.Ε.Ι. Εν τούτοις, το αίτημα για επείγουσα συνάντηση ουδέποτε απαντήθηκε από τον Πρωθυπουργό της χώρας, αντιθέτως μέσω του συνήγορο του πολίτη το αίτημα απαντήθηκε από το Υπ. Παιδείας. Ωστόσο η απάντηση που εδόθη ήταν αόριστη !!!
  • Εν συνέχεια, το αίτημα για επείγουσα συνάντηση εστάλη εκ νέου στο Υπ. Παιδείας ούτως ώστε οι Επιστημονικοί και Επαγγελματικοί Φορείς Πτυχιούχων και Φοιτητών του Ανώτατου Τεχνολογικού Τομέα να έρθουν σε επαφή με τον νέο Υφυπουργό κ. Άγγελο Συρίγο. Ομοίως, το αίτημα για επείγουσα συνάντηση ουδέποτε απαντήθηκε.
 
Επιπροσθέτως, το Πανελλήνιο Συντονιστικό Φοιτητών και Αποφοίτων Τ.Ε.Ι. κατάθεσε την επίσημη πρόταση για την αντιστοίχιση των πτυχίων Τ.Ε.Ι. σε όλους τους πολιτικούς φορείς που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. 
 
Πιο συγκεκριμένα:
 
  • O κ. Βασίλης Κεγκέρογλου στις 16/04/2021, έθεσε ερώτηση (4570/25-2-21) προς το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με το αίτημα χιλιάδων φοιτητών και πτυχιούχων Τ.Ε.Ι. για την αντιστοίχιση των πτυχίων με τα πτυχία αντίστοιχων ή συναφών Τμημάτων των Πανεπιστημίων. Το ερώτημα δεν απαντήθηκε επί της ουσίας από τον Υφυπουργό κ. Άγγελο Συρίγο.
  • Στις 19/4/2021 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη του Πανελλήνιου Συντονιστικού Φοιτητών και Αποφοίτων του Ανώτατου Τεχνολογικού Τομέα με τον Τομεάρχη Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην Υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη. Δια στόματος του κ. Νίκου Φίλη συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί εκ νέου συνάντηση, αφενός μεν για να συνεχιστεί ο δημιουργικός διάλογος, αφετέρου δε για να συζητηθεί εκτενέστερα το δίκαιο αίτημα μας στην Βουλή των Ελλήνων.
  • Τέλος, στις 19/3/2021 κατατέθηκε αναφορά (Αρ. Πρωτ. 2089) προς το Υπουργείο Παιδείας από την Ελληνική Λύση με επισυναπτόμενη την επίσημη πρόταση του Πανελλήνιου Συντονιστικού Φοιτητών και Αποφοίτων Τ.Ε.Ι. Η αναφορά ουδέποτε απαντήθηκε.
 

 
Πανελλήνιο Συντονιστικό Φοιτητών & Αποφοίτων Τ.Ε.Ι.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη Κρατικά Πανεπιστήμια : ‘’Όλα τα είχε η Μαριορή ’’…

Γράφει ο Κώστας Καρύδης * Η ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικών – ‘’μη κρατικών’’ Πανεπιστημίων στη χώρα μας Στην ‘’μεταμνημονιακή’’ Ελλάδα της...