Επαγγελματικά δικαιώματα Γεωπόνου ΠΕ (π.δ. 344) σε αποφοίτους κολλεγίων με 6 γεωπονικά μαθήματα....


Σπούδασες στην Ελλάδα σε 4ετες ΑΕΙ ;
Έκανες την χειρότερη επιλογή…
Στην Ελλάδα που έχει καταργηθεί ο Τεχνολογικός Τομέας στην Ανώτατη Εκπαίδευση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επί υπουργίας Γαβρόγλου και ενώ εκκρεμούν:

1. Η αντιστοίχιση των πτυχίων των αποφοίτων ΤΕΙ με τα ιδρυθέντα από το ΣΥΡΙΖΑ και λειτουργούντα και σήμερα επί Νέας Δημοκρατίας πανεπιστημιακά τμήματα Γαβρόγλου

2. Δεν έχουν εκδοθεί έως και σήμερα επαγγελματικά δικαιώματα σε τμήματα ΤΕΙ τα οποία λειτούργησαν κατά το παρελθόν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ -Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ και καταργήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ και υπουργίας Γαβρόγλου .(π.χ. ΤΜΗΜΑ ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΟΥ (ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ), ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΟΥ (ΤΕΙ ΔΡΑΜΑΣ), ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΤΕΙ ΚΟΖΑΝΗΣ) κλπ

3. Δεν προβλέπετε καμία διαδικασία με την οποία οι απόφοιτοι των πρώην ΤΕΙ θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν εφόσον το επιθυμούν τα προγράμματα σπουδών των νεοϊδρυθέντων πανεπιστημιακών τμημάτων Γαβρόγλου και να αναβαθμίσουν τα ήδη πανεπιστημιακού επιπέδου πτυχία τους καθώς τα ΤΕΙ ήταν ΑΕΙ πριν την κατάργηση τους.

4. Δεν έχει ρυθμιστεί το ζήτημα της επιμελητηριακής εκπροσώπησης των αποφοίτων ΤΕΙ.

5. Δεν εφαρμόζετε το ευρωπαϊκό πλαίσιο προσόντων .

Μια απόφαση έρχεται να επιβεβαιώσει πως όλες οι κυβερνήσεις τελικά είχαν στόχευση την κατάργηση των ΤΕΙ και έμμεσα την εκχώρηση του τεχνολογικού τομέα στα κολέγια και στα συνδεδεμένα με αυτά πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Συγκεκριμένα απόφαση του ΑΤΕΕΝ δίνει την δυνατότητα στους απόφοιτους κολεγίων που έχουν αποκτήσει πτυχίο γεωπονικής κατεύθυνσης να αποκτήσουν δίνοντας έξι γεωπονικά μαθήματα σε γεωπονικό πανεπιστήμιο της χώρας τα επαγγελματικά δικαιώματα του γεωπόνου όπως αυτά περιγράφονται στο προεδρικό διάταγμα 334/2000 με γραπτές ή προφορικές εξετάσεις.






Συγκεκριμένα:

1.Βιομετρία και Γεωργικό πειραματισμό

2. Γεωργική Ζωολογία

3. Συστήματα Υδροπονικών Καλλιεργειών

4. Βιοτεχνολογία – Μοριακή βιολογία

5. Τεχνολογία και Μεταποίηση Γεωργικών Προϊόντων

6. Γεωργική Φαρμακολογία.






Να σημειωθεί ότι εάν ένας απόφοιτος ΤΕΙ αποφασίσει να πάει σε ένα πενταετές γεωπονικό πανεπιστήμιο της χώρας για να αποκτήσει το αντίστοιχο πτυχίο θα πρέπει :

1. Να δώσει κατατακτήριες εξετάσεις

2. Να επαναλάβει την σχολή του από την οποία αποφοίτησε (πρώην γεωπονικό τμήμα ΤΕΙ) καθώς θα πρέπει να δώσει πάνω από το 50% το συνολικών μαθημάτων της 5ετούς σχολής .


Άραγε το αρμόδιο υπουργείο τι λέει για όλα αυτά;
Γιατί μέχρι σήμερα και ενώ έχουν κατατεθεί συγκεκριμένες προτάσσεις από τους Συλλόγους και τις Ενώσεις αποφοίτων ΤΕΙ δεν έχει προχωρήσει την διαδικασία αντιστοίχισης των πτυχίων των αποφοίτων ΤΕΙ με αυτά των νέων πανεπιστημιακών τμημάτων Γαβρόγλου και λειτουργούντα και σήμερα επί Νέας Δημοκρατίας;
Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. συμφωνεί με την ρύθμιση για τα κολέγια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη Κρατικά Πανεπιστήμια : ‘’Όλα τα είχε η Μαριορή ’’…

Γράφει ο Κώστας Καρύδης * Η ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικών – ‘’μη κρατικών’’ Πανεπιστημίων στη χώρα μας Στην ‘’μεταμνημονιακή’’ Ελλάδα της...