Στο μέλλον & υπό προϋποθέσεις παραπέμπει ο Συρίγος την διευθέτηση της αντιστοίχισης των πτυχίων ΤΕΙ


Στο μέλλον και υπό προϋποθέσεις παραπέμπει ο Υφυπουργός παιδείας την διευθέτηση της αντιστοίχισης των πτυχίων ΤΕΙ με αυτά των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Γαβρόγλου παρατείνοντας την αγωνία των αποφοίτων ΤΕΙ και των οικογενειών τους.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα foititikanea.gr

Τηλεδιάσκεψη μεταξύ Συλλόγων Αποφοίτων και Συρίγου για το θέμα της αντιστοίχισης των πτυχίων των πρώην ΤΕΙ Την Τετάρτη, 09/06/2021, με θέμα την αντιστοίχιση των πτυχίων των πρώην Α.Ε.Ι. Τ.Τ. με τα νέα πτυχία ή διπλώματα των υφιστάμενων ακαδημαϊκών δομών.

Οι προϋποθέσεις Συρίγου για τις αντιστοιχίσεις των Πτυχίων ΤΕΙ Ερωτηθείς για το θέμα της αντιστοίχισης των πτυχίων ο κος Υφυπουργός απάντησε πως αυτή δύναται να πραγματοποιηθεί αφού προηγηθούν τα κάτωθι:

1. Η προετοιμασία των προϋποθέσεων της αξιολόγησης όλων των τμημάτων των Α.Ε.Ι., η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

2. Η εκκίνηση της αξιολόγησης των τμημάτων των πανεπιστημίων με έμφαση σε αυτά που προήλθαν από τα πρώην Α.Ε.Ι. Τ.Τ., η οποία, όπως εκτιμάται από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ), θα διαρκέσει ένα περίπου έτος, και

3. Η θεσμοθέτηση διαδικασίας αντιστοίχισης ανά περίπτωση. Στα πλαίσια αυτά, θα εξεταστεί το επίπεδο αλλά και η συνάφεια των παλαιών προγραμμάτων σπουδών των πρώην Α.Ε.Ι. Τ.Τ. με αυτά των νέων ακαδημαϊκών δομών και θα θεσμοθετηθούν οι ανάλογες διαδικασίες.

Τέλος, ερωτηθείς για τα 37 τμήματα που καταργήθηκαν, απάντησε ότι θα ασχοληθούμε πρώτα με τα τμήματα που υπάρχουν.

zougla.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη Κρατικά Πανεπιστήμια : ‘’Όλα τα είχε η Μαριορή ’’…

Γράφει ο Κώστας Καρύδης * Η ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικών – ‘’μη κρατικών’’ Πανεπιστημίων στη χώρα μας Στην ‘’μεταμνημονιακή’’ Ελλάδα της...